Fotografiranje poroke

Tukaj najdete odgovore na najbolj pogosta vprašanja o fotografiranju poroke.

Kdaj lahko pričakujeva fotografije?

V prvih petih dneh po poroki vama bom poslal pet izbranih in obdelanih fotografij. Vse ostale fotografije pa dobita najkasneje v treh do petih tednih, saj sta izbor in obdelava zelo pomembna za končni videz vaših fotografij.

Ali so fotografije, ki jih dobiva, digitalno obdelane?

Da. Vse fotografije, ki jih oddam na digitalnem mediju, so obdelane. Narejene so barvne korekcije, popravljeni so kontrasti … Izbrane fotografije za foto knjigo pa so še dodatno retuširane.

Dobiva fotografije v digitalni obliki?

Da. Vse izbrane in obdelane fotografije prejmeta v digitalni obliki v visoki ločljivosti. Dobita jih v darilni škatli na USB ključku.

Ponujate kot končni izdelek tudi profesionalno izdelano poročno foto knjigo?

Da. Nudim foto knjige različnih velikosti in formatov. Zunanji videz platnice si izberete sami. Strani so natisnjene na profesionalni fotografski papir z UV zaščito. Ponujam visoko kvalitetne poročne foto knjige, ki so med najboljšimi na tržišču.

Kdaj lahko pričakujeva končni izdelek, foto knjigo?

Ker sta izbor in obdelava zelo pomembna za končni videz vaših fotografij, prejmeta foto knjigo v predogled čez približno štiri do šest tednov po poroki. Ko uskladimo želje glede izbora fotografij in končnega videza, je knjiga pripravljena na tisk.

Ali ponujate tudi predporočno fotografiranje?

Seveda! Predporočno fotografiranje je odlična priložnost, da navežemo stik in da spoznata moj način dela. Dobro se je odločiti zanj tudi zato, da se sprostita pred fotoaparatom, da zadrega mine in da na poročni dan vse teče bolj spontano.

Ali naredite tudi skupinske družinske posnetke?

Seveda. Nobena poročna knjiga ne sme ostati brez njih. Poskrbim, da dobite fotografije, ki jih lahko pričakujete od večine poročnih fotografov. Moj cilj pa je iti korak dlje in doseči posnetke, ki so nekaj posebnega in ostanejo zapisani kot neprecenljiv spomin na fotografiranje poroke, na vajin poročni dan.

Omogočate tudi spletno galerijo z geslom?

Da. Galerijo z geslom bosta dobila brezplačno. Dostop do vajinih fotografij pa bodo imeli vsi tisti prijatelji in člani družine, katerim bosta geslo posredovala.

Koliko časa ste kot fotograf ponavadi prisotni na poroki?

Moja ponudba za fotografiranje porok zajema dva paketa; do 6 h fotografiranja in celodnevni paket do 12 h fotografiranja. Če pa je vajina želja, da sem na poroki prisoten manj ali več časa, se lahko dogovorimo tudi to.

Fotografiranje porok - sami ali v paru?

Večinoma poroke fotografiram sam. Lahko pa na vajino željo fotografiranje poroke poteka tudi v paru. Sodelujem z izkušenim profesionalnim fotografom. Kadar fotografirava dva, je poročni dan ujet v objektiv z dveh zornih kotov, zbirko poročnih fotografij pa tako bogati tudi več zanimivih fotografij nevestine in ženinove priprave.

Kako poteka rezervacija termina?

Povpraševanje mi lahko pošljeta na elektronski naslov info@andrazgregoric.com. Navedita datum poroke ter vajine želje in dobila bosta povratno elektronsko sporočilo s ponudbo. V kolikor vama bo moja ponudba zanimiva, se bomo dogovorili za srečanje in se pogovorili o podrobnostih.

Ko se odločita zame, podpišeta pogodbo in plačata aro. S tem je vajin termin rezerviran. Če se za isti termin poteguje več kandidatov, ima prednost tisti, ki prvi podpiše pogodbo in plača aro.

Ali se lahko 100% zaneseva, da boste prišli na najino poroko?

Vsekakor! Če pa se slučajno zgodi, da višja sila onemogoči moj prihod, bom priskrbel profesionalnega fotografa za fotografiranje porok, ki me bo nadomestil.

Ali obstaja nevarnost poškodbe ali izbrisa fotografij?

Pri fotografiranju poroke vedno uporabljam dve spominski kartici hkrati. Na ta način so vse posnete fotografije shranjene dvakrat. Po poročnem dnevu pa se vse fotografije prenesejo na računalnik in še na prenosni disk.

Koliko časa že fotografirate poroke in kakšne so vaše reference?

Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani sem nadaljeval šolanje na Višji strokovni šoli za oblikovanje materialov in fotografijo v Sežani. Vmes sem svoje znanje dopolnjeval z udeležbami na festivalu dokumentarne fotografije Fotopub, kjer sem se izobraževal in ustvarjal pod mentorstvom mednarodno priznanih fotografov. Leta 2011 sem diplomiral in pridobil naziv inženir fotografije.

S poročno fotografijo se profesionalno ukvarjam 10 let in v tem času sem imel priložnost fotografirati že čez sto porok.

Reference

Od kod ste in ali pridete tudi v oddaljene kraje?

Sem iz okolice Domžal. Razdalja mi ne predstavlja nobene ovire.