Poročne fotografije - foto oprema

Foto oprema za poročno fotografijo
Fotografska oprema za poročne fotografije Andraža Gregoriča

Foto oprema za poročne fotografije.

Moja foto oprema za fotografiranje porok so že 15 let Nikon fotoaparati. Od nekdaj sem z njimi zadovoljen in sem jih vajen.

Na porokah uporabljam DSLR fotoaparat Nikon D750, v rezervi sta vedno z menoj dodatna aparata Nikon D750 in Nikon D700.

Če si stranka želi analogne poročne fotografije, ji to omogočim z analognim fotoaparatom Nikon FM3a.

Moja foto oprema na vseh fotoaparatih je tudi »grip«, dodatno držalo, ki mi omogoča mirnejšo roko in lažje upravljanje pri fotografiranju porok.

Uporabljam SD in CF kartice, vajine poročne fotografije se zapisujejo na dve spominski kartici hkrati.

Najraje uporabljam fiksne leče, saj premorejo večjo svetlobno jakost in posledično tudi manjšo globinsko ostrino (DOF), kar mi omogoča, da so končni rezultati čudoviti poročni portreti neveste in ženina in unikatna fotografska reportaža, ki bo vajin večen spomin. Objektivi, ki so vedno z menoj, ko fotografiram poroke so: 24 mm (Sigma 1,8), 35 mm (Nikkor 2.0), 50 mm (Nikkor 1.4), 85 mm (Nikkor 1.8), 24-70 mm (Tamron 2.8), 50 mm (free lensing) in 70-200 mm (Nikkor 2.8 VR).

Kadar želim portretne poročne fotografije dopolniti s posebnimi, magičnimi efekti, to ponavadi dozežem z podolgovato stekleno prizmo. Končni rezultat pa je kreativni, umetniški poročni portret.

Bliskovni pribor na porokah uporabljam zelo redko, saj menim, da je naravna svetloba najlepša in prikaže takšno stanje, kot je bilo na vajini poroki. Poročne fotografije pa nastanejo čudovite, popolne, naravne.