Pogosta vprašanja

1. KDAJ LAHKO PRIČAKUJEVA POROČNE FOTOGRAFIJE?

V prvih petih dneh po poroki vama bom poslal pet izbranih in obdelanih fotografij. Vse ostale fotografije pa dobita najkasneje v roku dveh do petih tednov, saj sta izbor in obdelava zelo pomembna za končni videz vaših fotografij.


2. ALI SO FOTOGRAFIJE, KI JIH DOBIVA, DIGITALNO OBDELANE?

Da. Vse fotografije, ki jih oddam na digitalnem mediju, so obdelane. Narejene so barvne korekcije, popravljeni so kontrasti… Poročna foto knjiga pa vsebuje izbrane poročne fotografije, ki so še dodatno retuširane.


3. DOBIVA FOTOGRAFIJE V DIGITALNI OBLIKI?

Vse izbrane in obdelane fotografije prejmeta v digitalni obliki v visoki ločljivosti. Če se odločita, da bom na vajini poroki prisoten 10 ur ali več, bosta prejela tudi poročni darilni paket, ki vključuje USB ključek s fotografijami in 5 fotografij (10x15 cm) natisnjenih na visoko kakovosten fotografski papir.


4. JE V VAŠI PONUDBI, KOT KONČNI IZDELEK, NA VOLJO TUDI PROFESIONALNO IZDELANA POROČNA FOTO KNJIGA?

V ponudbi imam štiri kolekcije poročnih foto knjig, kvalitetnega evropskega proizvajalca. Razlikujejo se glede na velikost, material in način vezave. Izgled poročne knjige je eleganten in dovršen. Zunanji videz platnice si izberete sami. Na voljo so manjši duplikati za obdarovanje staršev in prič, ter škatle za shranjevanje knjig. Ponujam visoko kvalitetne poročne foto knjige, ki so med najboljšimi na tržišču.


5. KDAJ LAHKO PRIČAKUJEVA KONČNI IZDELEK, FOTO KNJIGO?

Ker sta izbor in obdelava zelo pomembna za končni videz vaših fotografij, prejmeta foto knjigo v predogled čez približno štiri do osem tednov po poroki. Ko uskladimo želje glede izbora fotografij in končnega videza, je poročna foto knjiga pripravljena na tisk.


6. ALI PONUJATE TUDI PREDPOROČNO FOTOGRAFIRANJE?

Seveda! Predporočno fotografiranje je odlična priložnost, da navežemo stik in da spoznata moj način dela. Dobro se je odločiti zanj tudi zato, da se sprostita pred fotoaparatom, da zadrega mine in da na poročni dan vse teče bolj spontano.

Pred-poročno fotografiranje

7. ALI NAREDITE TUDI SKUPINSKE DRUŽINSKE POSNETKE?

Seveda. Nobena poročna foto knjiga ne sme ostati brez njih. Poskrbim, da dobite fotografije, ki jih lahko pričakujete od večine poročnih fotografov. Moj cilj pa je iti korak dlje in doseči posnetke, ki so nekaj posebnega in ostanejo zapisani kot neprecenljiv spomin na fotografiranje poroke, na vajin poročni dan.


8. OMOGOČATE TUDI SPLETNO GALERIJO Z GESLOM?

Na vajino željo vama lahko ustvarim spletno galerijo z geslom. Dobila jo bosta brezplačno. Dostop do vajinih fotografij pa bodo imeli vsi tisti prijatelji in člani družine, katerim bosta geslo posredovala.


9. KOLIKO ČASA STE KOT FOTOGRAF PONAVADI PRISOTNI NA POROKI?

Moja ponudba zajema 10 ur fotografiranja. Če je vajina želja, da sem na poroki prisoten manj ali več časa, se lahko dogovorimo tudi to.


10. FOTOGRAFIRATE SAMI ALI V PARU?

Večinoma poroke fotografiram sam. Lahko pa na vajino željo fotografiranje poroke poteka tudi v paru. Sodelujem z izkušenim profesionalnim fotografom. Kadar fotografirava dva, je poročni dan ujet v objektiv z dveh zornih kotov, zbirko poročnih fotografij pa tako bogati tudi več zanimivih fotografij nevestine in ženinove priprave.


11. KAKO POTEKA REZERVACIJA TERMINA?

Povpraševanje za fotografiranje poroke mi lahko pošljeta na elektronski naslov info@andrazgregoric.com. Navedita datum poroke ter vajine želje in dobila bosta povratno elektronsko sporočilo s ponudbo. V kolikor vama bo moja ponudba zanimiva, se bomo dogovorili za srečanje in se pogovorili o podrobnostih.

Ko se odločita zame, podpišeta pogodbo in plačata aro. S tem je vajin termin rezerviran. Če se za isti termin poteguje več kandidatov, ima prednost tisti, ki prvi podpiše pogodbo in plača aro.


12. ALI SE LAHKO 100% ZANESEVA, DA BOSTE PRIŠLI NA NAJINO POROKO?

Vsekakor! Če pa se slučajno zgodi, da višja sila onemogoči moj prihod, bom priskrbel profesionalnega fotografa za fotografiranje porok, ki me bo nadomestil.


13. ALI OBSTAJA NEVARNOST POŠKODBE ALI IZBRISA FOTOGRAFIJ?

Pri fotografiranju poroke vedno uporabljam dve spominski kartici hkrati. Na ta način so vse posnete fotografije shranjene dvakrat. Po poročnem dnevu pa se vse fotografije prenesejo na računalnik in še na prenosni disk. Na ta način so fotografije varno shranjene.


14. KOLIKO ČASA ŽE FOTOGRAFIRATE POROKE IN KAKŠNE SO VAŠE REFERENCE?

Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani sem nadaljeval šolanje na Višji strokovni šoli za oblikovanje materialov in fotografijo v Sežani. Vmes sem svoje znanje dopolnjeval z udeležbami na festivalu dokumentarne fotografije Fotopub, kjer sem se izobraževal in ustvarjal pod mentorstvom mednarodno priznanih fotografov. Leta 2011 sem diplomiral in pridobil naziv inženir fotografije.

Poročna fotografija me spremlja že 15 let in v tem času sem imel priložnost fotografirati že čez tristo porok. Tukaj si lahko ogledate moje Reference.


15. OD KOD STE IN ALI PRIDETE TUDI V ODDALJENE KRAJE?

Sem iz okolice Domžal. Razdalja mi ne predstavlja nobene ovire.

Tukaj si lahko ogledata nekaj poročnih zgodb: